Spraka logotyp

Hej och välkommen!


Du har landat hos mig, copywriter Petra Olausson. Kolla in vad jag kan hjälpa dig med här intill eller lär känna mig bättre.


Att marknadsföra är att styra

Det spelar ingen roll hur bra man är på något om inte rätt personer vet om det. Det gäller oss alla, både professionellt och personligt. Det gäller definitivt ditt företag: om de som skulle vilja köpa dina tjänster och produkter inte

a) känner till dig

b) har förtroende för dig

c) vet hur man går tillväga för att shoppa smidigt hos dig

så spelar det ingen roll hur bra dina tjänster och produkter är. De stannar oanvända och dammiga på hyllan.

Så det är det första skälet till varför man ska ägna tid, energi och resurser åt sin marknadsföring! Det andra skälet handlar om det faktum att marknadsföring är verksamhetsstyrning.

Genom att marknadsföra dig aktivt i både goda och dåliga tider, tar du kontrollen över ditt varumärke. Du visar upp vad du och ditt företag står för. Du berättar om vilka tjänster och produkter du tillhandahåller. Det senare innebär en mycket viktig sak, nämligen att du kan trycka lite extra på de produkter och tjänster som du gillar att sälja och gömma undan sådant som du helst inte vill syssla med.

Om du inte har en aktiv och genomtänkt marknadsföring utan förlitar dig på att ditt nätverk säljer åt dig så betyder det i praktiken att du lämnar över viktiga delar av din verksamhetsstyrning till okända människor. För det som dina kunder säger till sina vänner om dig kanske inte alls är vad du vill att deras vänner ska höra.

Du kanske vill bli känd för dina kreativa lösningar, men dina kunder talar sig varma om dina låga priser. Genom egen marknadsföring kan du själv ta kontrollen och utforma annonser, inlägg i sociala medier och beskrivningar av dina tjänster som hjälper dig att utveckla din verksamhet åt det håll som du själv önskar!

Och det är vad jag tycker är så fantastiskt med marknadsföring!