Spraka logotyp

Hej och välkommen!


Du har landat hos mig, copywriter Petra Olausson. Kolla in vad jag kan hjälpa dig med här intill eller lär känna mig bättre.


Texter

Jag har jobbat som skribent och copywriter sedan 2011, då jag fick mitt första uppdrag för SSG Standard Solutions Group AB i Sundsvall. Sedan dess har jag skrivit

  • redaktionella texter som artiklar och blogginlägg
  • copy för webb och tryck
  • teknisk text, som användarhandledningar och dokumentation.

Med tretton års erfarenhet hittar jag rätt nivå för dig och dina målgrupper.

Utvalda uppdrag

◼️ TeXtreme // Oxeon AB

Borås

Oxeons varumärke TeXtreme® står för en kolfiberteknik som ger ultralätta avancerade kompositprodukter.

När Oxeon lanserade sin nya produkt TeXtreme® Gapped UD tog de hjälp av mig för copy till pressmeddelande, produktkatalog och informationsblad.

För Oxeon arbetade jag på engelska.

Smartphone som visar en del av pressmeddelandet för TeXtreme® Gapped UD som det ser ut på TeXtremes hemsida

◼️ Easit AB

Stockholm/Sundsvall

När det svenska IT-bolaget Easit AB gjorde om sin webbplats skrev jag ny webbcopy för några av deras verksamhetsområden. De ville gå ifrån sin tidigare corporate-stil och slå an en ledigare ton.

Jag hjälpte dem också att beskriva sina viktigaste kundcase och projektledde filminspelningen av en kundintervju.

Skärmbild av sida från Easits demosajt.

◼️ ASSA ABLOY

Inför ASSA ABLOYs globala lansering av sin nya tekniska innovationsstrategi för Wireless Connectivity hjälpte jag dem att slimma ned och förbättra dokumentet genom språkgranskning. Jag målgruppsanpassade den 200 sidor långa strategin, tog bort upprepningar och skrev om den för maximal klarhet.

I det här uppdraget arbetade jag på engelska.


◼️ Alandia båtförsäkring

Under nästan ett år skrev jag artiklar och tillhörande Facebookinlägg för Alandias svenska, åländska och finska sajter . Effekten var mätbar och Alandia nöjda.

Kaisa Kuitunen, affärsutvecklare vid Alandia:

“Petra var en viktig kugge i vårt marknadsföringshjul. Hon kan copy och marknadsföringstaktik för att skapa tillväxt och varumärkeskännedom. Framför allt så är hon proaktiv och organiserad.”

Skärmbild från alandia.se, artikeln Värdera din båt och justera försäkringsvärdet

◼️ Ateljé Pli Ab

Mariehamn

När Ateljé Pli tog fram sin hemsida anlitade de mig för att skriva webbcopy. Tillsammans vred och vände vi på orden tills varje rad och mening kändes precis rätt.

◼️ Harrys el Ab

Mariehamn

När åländska Harrys el tog fram sin nya webbplats skrev jag omkring 50 sidor webbcopy för dem. Målet var att copyn skulle hålla hög kvalitet och kunna leva länge med minimalt underhåll - idag, fyra år senare, är den ännu i bruk i stort sett oförändrad.

Linda Gripenberg, Harrys el:

“Petra är lyhörd och lätt att jobba med, sätter sig snabbt in i verksamheten och förstår sambanden. Arbetar strukturerat och noggrant, resultatet är välformulerade och beskrivande texter. Vi är mycket nöjda!”