Spraka logotyp

Hej och välkommen!


Du har landat hos mig, copywriter Petra Olausson. Kolla in vad jag kan hjälpa dig med här intill eller lär känna mig bättre.


Att anlita copywriter är ett sätt att sökmotoroptimera din sajt

Att sökmotoroptimera en webbplats innebär att jobba med den på olika sätt med syftet att få den att visas högt upp i sökmotorernas träfflistor, för önskade sökfraser. Sökmotoroptimering delas in i tre olika områden som alla är viktiga att gå igenom för att nå bra resultat.

Teknisk SEO

Teknisk SEO handlar, som namnet antyder, om att jobba med din sajts tekniska delar för att locka sökmotorerna att ranka upp den i sina träfflistor. Den måste vara snabb, så att besökaren slipper vänta en massa på att bilder och annat innehåll ska visas. Koden som bygger upp webbplatsen behöver vara ordnad på ett visst sätt och det får inte finnas trasiga länkar. Webbplatskartan ska vara uppdaterad, sajten mobilvänlig och säkerheten hög.

On-page SEO

On-page SEO innebär att förse webbplatsens sidor med relevant, intressant och välskriven text. Om du har mycket bilder och video behöver du skriva bra beskrivningar och alternativtexter för dem, så att sökmotorernas spindlar kan förstå vad de visar och bedöma relevansen för den som söker.

Off-page SEO

Off-page SEO omfattar åtgärder som ökar din webbplats trovärdighet så att sökmotorerna på det viset ska förstå att den är en bra sökträff. En av de effektivaste SEO-åtgärderna är att se till att andra webbplatser med hög trovärdighet länkar till din sajt. Du behöver också förse sajtens sidor med titlar och metabeskrivningar som lockar den som söker att klicka på just din träff i sökresultatlistan.

Sökmotoroptimerat och läsvänligt – en oslagbar kombination!

Sökmotorerna gillar alltså snabba, välskrivna webbplatser med hög säkerhet. Med andra ord, användarvänliga webbplatser! Genom att sökmotoroptimera din webbplats blir den alltså automatiskt också mer användarvänlig. Bra va!